Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Twijfelende werknemer krijgt gelijk in hoger beroep ontslagzaak

Een werknemer heeft een vast contract bij een restaurant. Hij probeert dit werk te combineren met een opleiding, maar dit blijkt lastig. Hij spreekt hierover met zijn leidinggevende. Daarna stuurt de werknemer zijn werkgever, die op dat moment op vakantie is, een WhatsApp-bericht. Hierin staat dat hij ontslag wilt nemen. De werknemer geeft aan dit te willen bespreken vóór zijn eigen vakantie. Dit gesprek vindt nooit plaats. Aan het einde van die vakantie, meldt de werknemer zich ziek met een burn-out. De werkgever stopt de loonbetaling en neemt een vervanger aan.

 

Werknemer krijgt gelijk in hoger beroep

De werknemer start een kort geding, omdat hij geen rechtsgeldig ontslag zou hebben genomen. De kantonrechter oordeelt in eerste instantie dat hij dit wel had gedaan. De werkgever was nagegaan of hij die beslissing weloverwogen had genomen. Echter, in hoger beroep oordeelt het hof alsnog in het voordeel van de werknemer. Volgens het hof blijkt dat de werkgever de werknemer NIET goed heeft geïnformeerd over de gevolgen van zijn beslissing, bijvoorbeeld voor -het verlies van- een mogelijke WW-uitkering. De werkgever heeft een onderzoeks- en informatieplicht. De werkgever beweert dat hij dit in een gesprek wel heeft gedaan, maar kan dit niet bewijzen. Het hof besluit dat de werknemer NIET zelf ontslag heeft genomen.

Meer over WW-uitkering 2019

Meer over zelf ontslag nemen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie