Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Jonge werknemer krijgt 2,5 maandsalaris mee

Een 18-jarige werknemer in een snackbar krijgt er in zijn eerste baan na 8 maanden genoeg van. Hij solliciteert elders en via via hoort zijn baas dit. Die wordt boos en ontslaat hem op staande voet. Vanaf dat moment ontvangt de jongeman geen salaris meer. Omdat het om een ontslag op staande voet gaat, maakt hij ook geen aanspraak op een WW-uitkering.

Meer over ontslag staande voet WW uitkering

 

Onterecht ontslag op staande voet

Een arbeidsjurist stuurt een brief aan de ex-baas van de jongeman om uit te leggen dat om je heen kijken naar een andere baan geen reden is voor ontslag op staande voet. De jurist sommeert de werkgever om het dienstverband op een nette manier te beëindigen. De werkgever heeft daar geen oren naar en het komt tot een rechtszaak. De rechter oordeelt evenals de jurist: het ontslag op staande voet is onterecht en de werkgever moet de jongeman 2,5 maandsalaris betalen.

Meer over ontslag staande voet aanvechten

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie