Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ryanair moet piloten zeer hoge ontslagvergoedingen betalen

Ryanair en de Nederlandse piloten weten geen overeenstemming te bereiken over een cao, waarna de piloten het werk 2 keer neerleggen. Na de tweede staking kondigt Ryanair aan Eindhoven te sluiten en het personeel over te plaatsen naar het buitenland.

 

Nederlandse piloten stappen naar kantonrechter

Voor de piloten die weigeren vanaf het buitenland te vliegen, vraagt Ryanair ontslag aan bij UWV. Het UWV weigert het ontslag voor de piloten en de cabinemedewerkers. Vervolgens vragen de piloten de kantonrechter om ontslag met transitievergoeding EN een EXTRA ontslagvergoeding wegens ernstig verwijtbaar handelen door Ryanair. De piloten vragen ieder ca. € 1 miljoen aan vergoedingen.

 

Piloten ontvangen hoge vergoedingen

De kantonrechter erkent dat de verhouding tussen Ryanair en de piloten onherstelbaar beschadigd is en ontslaat de piloten. Deze situatie is volgens de kantonrechter helemaal aan Ryanair te wijten. De kantonrechter kent 6 piloten een EXTRA ontslagvergoeding toe van € 350.000 euro en 2 andere piloten nog meer om persoonlijke redenen. Daarnaast moet Ryanair de piloten ieder de transitievergoeding betalen, variërend tussen ruim € 33.000 en € 84.000.

Meer over berekenen transitievergoeding

Meer over extra ontslagvergoeding

 

Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie