Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Werknemer wordt TOCH niet ontslagen en mag transitievergoeding houden

Een zorginstelling krijgt veel klachten over een medewerker. De incidenten stapelen zich op, ook na een verbetertraject. Als uiteindelijk 4 collega’s zich negatief uitlaten over het functioneren van de werknemer, verzoekt de werkgever de kantonrechter om ontslag. Die doet dit onder toekenning van de wettelijke transitievergoeding van ruim € 8.000 bruto.

Transitievergoeding berekenen

 

Werknemer vecht ontslag aan in hoger beroep en wint

De werknemer schakelt juridische bijstand in en gaat in hoger beroep bij het Hof met het verzoek tot herstel van de arbeidsovereenkomst. Het Hof vernietigt inderdaad de uitspraak van de kantonrechter en herstelt de arbeidsovereenkomst. Omdat het ontslag niet doorgaat, vindt het Hof dat de werknemer de transitievergoeding moet terugbetalen aan de werkgever.

Meer over ontslag in hoger beroep

 

Werknemer hoeft transitievergoeding niet terug te betalen, aldus Hoge Raad

De werknemer gaat vervolgens in hoger beroep bij de Hoge Raad (dit is de hoogste rechtsinstantie in Nederland). Deze oordeelt in het voordeel van de werknemer. De Hoge Raad vindt dat het feit dat de rechter de werkgever opdraagt om de arbeidsovereenkomst te herstellen, NIET inhoudt dat de werknemer de transitievergoeding moet terugbetalen. Want daartoe dient de werkgever apart te worden veroordeeld. Het was TOT deze uitspraak van de Hoge Raad niet duidelijk of een werknemer na herstel van de arbeidsovereenkomst verplicht is de transitievergoeding terug te betalen aan zijn werkgever. De Hoge Raad heeft hier met deze uitspraak meer duidelijkheid over gegeven.

 

Dreigt voor u ontslag? 

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen