Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslag voor -op olieterminal- rokende technicus

Een uitzendbureau levert een technicus voor een olieterminal, die in het buitenland staat. Daar wordt hij betrapt op het roken van een sigaret. Hij wordt direct teruggestuurd naar Nederland en op staande voet ontslagen. Het uitzendbureau houdt de kosten van de terugreis in op zijn salaris.

 

Rookverslaafde technicus vecht ontslag aan

De technicus stapt naar de rechter om zijn ontslag aan te vechten. Aan de rechtbank vertelt hij dat hij rookverslaafd is en spanningen heeft door schulden. In de terminal steekt hij per ongeluk een sigaret op. Volgens de man heeft het bedrijf hem wel verteld dat hij met roken weliswaar zijn baan op het spel zet, maar niet dat hij op staande voet zou worden ontslagen. Ook benadrukt hij niet met opzet te hebben gerookt, en verder over een smetteloos verleden te beschikken.

 

Ondanks explosiegevaar geen ontslag

De kantonrechter erkent dat roken op olieterminals levensgevaarlijk is vanwege het explosiegevaar. Toch vindt de kantonrechter dat de man onterecht is ontslagen. Dat op roken de sanctie staat van ontslag op staande voet, is niet duidelijk genoeg geweest. Ook heeft het bedrijf het ontslag niet tijdig genoeg aangezegd, hetgeen een eis is bij ontslag op staande voet. Het uitzendbureau moet hem terug in dienst nemen en zijn salaris met terugwerkende kracht doorbetalen. Ook moet het bedrijf de kosten van de terugreis naar Nederland vergoeden.

Meer over ontslag staande voet aanvechten

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie