Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Onterecht ontslag levert ontslagvergoeding van € 15.000 op

Een werknemer met psychische klachten raakt arbeidsongeschikt. Zijn werkgever ontvangt een anonieme brief dat de medewerker zwart zou werken in een garage. Een onderzoeksbureau stelt inderdaad vast dat de man werkt in de garage. Vlak voor een bezoek aan de bedrijfsarts wordt hij hiermee geconfronteerd, hij ontkent, en krijgt ontslag op staande voet. Bij ontslag op staande voet is geen recht op een WW uitkering.

 

Rechtbank geeft ontslagen werknemer gelijk

De werknemer stapt naar de rechter om zijn ontslag aan te vechten. Volgens hem was hij aanwezig in de garage om onder de mensen te zijn. Dit zou uit medisch oogpunt noodzakelijk zijn zoals besproken met de bedrijfsarts. De rechtbank oordeelt dat het bedrijf de zieke werknemer niet had mogen ontslaan. Het bedrijf moet hem een ontslagvergoeding van € 15.000 betalen. Ook krijgt de werknemer recht op een WW uitkering.

 

In hoger beroep behoudt werknemer ontslagvergoeding en WW

Het bedrijf is het oneens met de uitspraak van de Rechtbank en gaat in hoger beroep. Daar oordeelt het hof dat de onderneming veel te snel over is gegaan tot ontslag op staande voet. Het besluit van de Rechtbank blijft staan. Het Hof merkt wel nog op dat de man voor een deel ook zelf verantwoordelijk is voor de situatie. Volgens de rechters had hij zijn werkzaamheden vooraf beter moeten bespreken met de werkgever. Conclusie blijft: werknemer ontvangt een ontslagvergoeding van € 15.000 en heeft recht op een WW uitkering.

Meer over ontslag aanvechten

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen