Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Agressieve medewerker ontvangt geen transitievergoeding bij ontslag

Leidinggevenden zijn over het algemeen tevreden over een operator. Wel barst hij regelmatig in woede uit. Als hem een vakantie wordt geweigerd, gaat hij door het lint en maakt stekende bewegingen met een schaar.

 

Werkgever vraagt ontslag bij kantonrechter

Het bedrijf schorst de operator en dient een ontslagverzoek in bij de kantonrechter wegens ernstig verwijtbaar handelen. Omdat de werknemer het ontslag aan zichzelf te danken heeft, voelt de werkgever zich niet gehouden aan de normale opzegtermijn. Ook stelt hij dat de werknemer GEEN recht heeft op de transitievergoeding. De werknemer vindt dat zijn werkgever de zaak overdrijft. De bedrijfsarts ziet beperkingen ten aanzien van agressieregulatie. De werknemer meldt zich ziek. Hij vindt dat er daarom sprake is van een opzegverbod tijdens ziekte.

 

Ziek melden na ontslag-verzoek helpt werknemer niet

Het opzegverbod veegt de kantonrechter van tafel. Verder oordeelt de kantonrechter dat een werkgever niet hoeft te accepteren dat een werknemer verbaal agressief is en dreigt met een mogelijk wapen. Dat de werknemer later een excuusbrief schrijft, maakt niets uit. Volgens de kantonrechter verdient het ernstige gedrag geen tweede kans: de rechter oordeelt ernstig verwijtbaar handelen, dus GEEN transitievergoeding voor de werknemer. Werknemer krijgt ontslag en moet de proceskosten betalen.

Meer over geen transitievergoeding

Meer over ontslag via kantonrechter aanvechten

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie