Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag na 2 weken: werknemer ontvangt 6 maanden + 2.500,-

Een noodlijdend bedrijf neemt een bedrijfsleider aan om het financiële tij te keren. Al na 2 weken staat hij op straat wegens gebrek aan resultaat. In de arbeidsovereenkomst voor 6 maanden staat geen proeftijd of tussentijdse opzegmogelijkheid. In dat geval moet de arbeidsovereenkomst uitgediend worden.

 

Werknemer vecht ontslag aan bij kantonrechter

De bedrijfsleider eist bij de kantonrechter een schadevergoeding wegens onrechtmatig ontslag plús een extra ontslagvergoeding van € 2.500. De werkgever geeft aan dat de werknemer de hooggespannen verwachtingen niet waar maakte. Om financiële redenen heeft de werkgever daarom direct ontslag gegeven.

Meer over ontslag aanvechten

 

6 maanden salaris ineens als schadevergoeding

Een werkgever die een tijdelijke arbeidsovereenkomst tussentijds opzegt, moet de werknemer een schadevergoeding betalen. Deze vergoeding is het loon dat zou zijn betaald. In deze arbeidsovereenkomst dus 6 maanden. De werkgever moet daarom een schadevergoeding betalen van € 15.000.

 

Ernstig verwijtbaar handelen door werkgever

De werkgever erkent dat in de arbeidsovereenkomst geen tussentijds opzegmogelijkheid is opgenomen. Door de werknemer toch van de ene op de andere dag te ontslaan, is de werkgever ernstig verwijtbaar. Dus vindt de kantonrechter een extra ontslagvergoeding op zijn plaats van € 2.500 bruto. Deze is niet erg hoog omdat de kantonrechter meeweegt dat de bedrijfsleider direct ander werk heeft gevonden.

Ontslagvergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie