Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagen zonder reden? Hoge ontslagvergoeding voor directeur

Een werkgever in de bloemenbranche ontslaat een directeur. Hem wordt het slechte resultaat over 2018 verweten. De directeur vecht terug voor de rechtbank en incasseert een ontslagvergoeding van € 130.000.

 

10 jaar goed functioneren, plots ontslag

De directeur vindt dat na 10 jaar prima functioneren het ontslag als een donderslag bij heldere hemel komt. Volgens zijn werkgever heeft het ontslag te maken met de lage groei en tegenvallende bedrijfsresultaten. De directeur stelt daartegenover dat de jaarlijkse omzet en het marktaandeel is gegroeid gedurende de 10 jaar dat hij voor het bedrijf heeft gewerkt. Bovendien, zo stelt hij, is een in 2016 geleden verliespost voor een deel in 2018 geboekt. En zijn in 2018 afschrijvingen gedaan op debiteuren die al lang openstonden.

 

130.000 ontslagvergoeding, oordeelt kantonrechter

De rechtbank oordeelt dat de werkgever hem zonder goede reden heeft ontslagen. De werkgever heeft daarmee ernstig verwijtbaar gehandeld. De rechter kent de directeur een ontslagvergoeding toe van € 130.000. Minder dan waar de directeur om heeft gevraagd. De rechtbank stelt dat het vinden van een nieuwe baan niet lang zal duren, gelet op zijn leeftijd, werkervaring en het huidige economische klimaat. Ook staat niet vast dat de werkgever hem onheus heeft bejegend.

Meer over aanvechten ontslag

Meer over ontslagvergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen