Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagen zonder reden? Hoge ontslagvergoeding voor directeur

Een werkgever in de bloemenbranche ontslaat een directeur. Hem wordt het slechte resultaat over 2018 verweten. De directeur vecht terug voor de rechtbank en incasseert een ontslagvergoeding van € 130.000.

 

10 jaar goed functioneren, plots ontslag

De directeur vindt dat na 10 jaar prima functioneren het ontslag als een donderslag bij heldere hemel komt. Volgens zijn werkgever heeft het ontslag te maken met de lage groei en tegenvallende bedrijfsresultaten. De directeur stelt daartegenover dat de jaarlijkse omzet en het marktaandeel is gegroeid gedurende de 10 jaar dat hij voor het bedrijf heeft gewerkt. Bovendien, zo stelt hij, is een in 2016 geleden verliespost voor een deel in 2018 geboekt. En zijn in 2018 afschrijvingen gedaan op debiteuren die al lang openstonden.

 

130.000 ontslagvergoeding, oordeelt kantonrechter

De rechtbank oordeelt dat de werkgever hem zonder goede reden heeft ontslagen. De werkgever heeft daarmee ernstig verwijtbaar gehandeld. De rechter kent de directeur een ontslagvergoeding toe van € 130.000. Minder dan waar de directeur om heeft gevraagd. De rechtbank stelt dat het vinden van een nieuwe baan niet lang zal duren, gelet op zijn leeftijd, werkervaring en het huidige economische klimaat. Ook staat niet vast dat de werkgever hem onheus heeft bejegend.

Meer over aanvechten ontslag

Meer over ontslagvergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie