Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagen winkelmedewerker krijgt € 36.500 ontslagvergoeding

Een telefoonprovider ontslaat een winkelmanager na diverse incidenten. Hij zou zijn bedrijfstelefoon met opzet op de grond hebben gesmeten om een nieuwe telefoon te krijgen. Ook zou hij een onjuiste voorraadtelling hebben verricht. Tot slot bood hij een collega een xtc-pil aan. Volgens de werkgever redenen voor ontslag op staande voet. Dus zonder transitievergoeding.

Meer over geen transitievergoeding ontslag staande voet

 

Medewerker ontkent en verzoekt rechter ontslag ongedaan te maken

De werknemer stapt naar de rechter om het ontslag terug te laten draaien. Volgens hem haperde de telefoon al, voordat hij deze op de grond kapot gooide. De onjuiste voorraadtelling zou het gevolg zijn van drukte in de winkel en onderbezetting. Dat hij drugs aan een collega had aangeboden, ontkent de winkelmanager. Het was een grap met een neppil.

 

Ontslag op staande voet té streng, aldus kantonrechter

De kantonrechter oordeelt dat het ontslag op staande voet te streng is, ook omdat de winkelmanager 10 jaar 'zonder noemenswaardige problemen' bij het bedrijf werkt. Maar de telecomprovider mag hem wel ontslaan, op basis van een ernstig verstoorde arbeidsverhouding. Dat is volgens de kantonrechter vooral te wijten aan de telecomprovider en dat gaat wel in de papieren lopen.

Meer over aanvechten ontslag staande voet

 

Transitievergoeding + extra ontslagvergoeding + achterstallig salaris voor ontslagen werknemer

Het telecombedrijf moet de man 9 maanden salaris doorbetalen, inclusief een boete van 20%: € 23.000. Ook heeft hij recht op de reguliere transitievergoeding van € 11.000. Omdat de telecomprovider 'ernstig verwijtbaar' handelde door de man op staande voet te ontslaan, ontvangt hij ook een extra ontslagvergoeding van € 2.500. Totaal € 36.500 aan vergoeding.

 

Dreigt voor u ontslag? Zoekt u juridische hulp?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

  

Wat zeggen klanten over Juristen ArbeidsRecht Nederland

"Ik ben zeer tevreden en goed geholpen door mevrouw Dunbar"

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie