Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag op staande voet vanwege eten zonder te betalen

HEMA is beroemd om zijn rookworsten, maar de hotdogs zijn ook populair. Een medewerkster nuttigt de lekkernij frequent zonder te betalen. HEMA ontslaat haar op staande voet. Met een rechtszaak probeert ze het ontslag aan te vechten, maar de kantonrechter oordeelt dat haar handelen “voldoende reden” is voor ontslag op staande voet. Tijdens de zitting heeft ze het onbetaald eten toegegeven, maar haar argument dat “iedereen dit doet” spreekt HEMA tegen.

 

Geen WW, geen transitievergoeding voor medewerkster

De winkelketen huurde een rechercheur in. Ze gaf toe voor € 75 aan hotdogs te hebben gegeten, een verklaring die ze onder druk heeft afgelegd, stelde ze later. Omdat ze op de zitting dezelfde verklaring aflegt, acht de rechtbank dit niet relevant. HEMA stelt zelf het bedrag van € 75 naar beneden bij tot € 50, die zij moet betalen. Omdat ze op staande voet is ontslagen, krijgt ze geen WW en geen transitievergoeding.

Meer over ontslag op staande voet aanvechten

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een ontslagjurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Wat zeggen klanten over Juristen ArbeidsRecht Nederland

Het is dat we anderhalve meter afstand moeten houden maar ik zou meester Raterink zo een knuffel en een bloemetje willen geven.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie