Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Verhuizing geen reden voor ontslag

Een werkgever ontslaat een werknemer omdat deze verhuist uit de regio waar het bedrijf is gevestigd. Hij zal langer moeten reizen. De werkgever argumenteert dat hierdoor de Arbeidstijdenwet (Atw) wordt overtreden. Ook vreest de werkgever dat de werknemer zal inboeten op productiviteit.

 

Zaak belandt bij de kantonrechter

De werkgever biedt een verkorting van de arbeidsduur van 40 naar 30 uur per week met verlaging van het salaris. Voor de medewerker is dit financieel zeer onaantrekkelijk. Het bedrijf maakt voor de rechter onvoldoende duidelijk of dit de enige mogelijkheid is om de arbeidsovereenkomst met hem te kunnen handhaven. De rechter verwijt de werkgever te weinig alternatieven te hebben onderzocht.

 

Ontslag gaat niet door, werknemer blijft in dienst

Volgens de kantonrechter is onvoldoende onderbouwd dat de werknemer als gevolg van de verhuizing de Arbeidstijdenwet (Atw) zal overtreden. Alternatieven zijn onvoldoende onderzocht. Het verzoek van de werkgever wordt afgewezen, werknemer wordt niet ontslagen. Wel moet de werknemer zich inspannen voor zijn inzetbaarheid en productiviteit. Bijvoorbeeld door af en toe te overnachten in de regio van zijn werkgever.

Meer over aanvechten ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Wat zeggen klanten over Juristen ArbeidsRecht Nederland

"Ik ben echt heel tevreden, mw. Raterink reageert snel, kan goed luisteren en vertaald dit goed door naar de andere partij. Daarnaast houdt ze je goed op de hoogte van het proces. Het heeft mij veel stress bespaard doordat zij de onderhandelingen heeft gedaan. Ik ben blij dat ik hiervoor heb gekozen."

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie