Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Onterecht ontslag voor slapende medewerker

Een medewerker draait namens een beveiligingsbedrijf nachtdiensten bij een zorginstelling. Het bedrijf ontslaat hem op staande voet. Een collega zou hem slapend hebben aangetroffen tijdens de bewaking van een woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten. De man stapt naar de rechter en krijgt gelijk. Het ontslag is onterecht in de ogen van de rechter.

 

Tegen dat oordeel gaat het beveiligingsbedrijf in hoger beroep bij het Hof

Het bedrijf eist alsnog goedkeuring van het ontslag, maar ook terugbetaling van bijna € 43.000. De werkgever stelt dat de man lange tijd niet zou hebben gewerkt, maar structureel hebben geslapen tijdens zijn werk. Ook de rechters bij het Hof wijzen deze eis af. Want, zegt het Hof, de man had de zorginstelling niet in zijn eentje bewaakt, maar samen met een ervaren collega. Mede daardoor vindt het Hof het ontslag op staande voet een veel te zware straf. Ook zijn leeftijd speelt daarbij een rol. Zelfs als slapen tijdens de dienst zou zijn bewezen, had het bedrijf volgens het Hof moeten volstaan met een officiële waarschuwing. Bovendien blijkt dat het beveiligingsbedrijf niet kan bewijzen dat de beveiliger had geslapen tijdens zijn diensten, en al helemaal niet dat hij daarover was gewaarschuwd. Het bedrijf moet de medewerker 8 maanden salaris nabetalen, met een strafverhoging van 25%.

Meer over ontslag staande voet aanvechten

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Wat zeggen klanten over Juristen ArbeidsRecht Nederland

"Ik ben geholpen door Anne van Kerkhof. Ik ben zeer goed geholpen door haar er was hele goede communicatie, ze hielp me heel goed met alles heel duidelijk was ze, Ik kon haar altijd bellen als ik vragen had enz. Dus ik zou haar zo weer bellen als ik haar nodig ben."

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie