Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Medewerker Universiteit vecht ontslag aan en blijft in dienst

De conciërge van een Universiteit wordt door beveiligers aangehouden nadat hij met 8 flessen wijn en een pot lijm het terrein verlaat. Vooruitlopend op zijn ontslag wordt hij geschorst. Met de strafzaak is de rechter snel klaar. De flessen wijn moesten toch worden opgeruimd. Dus is er geen bewijs voor diefstal en geen reden voor de taakstraf.

 

Werkgever voert 7 ontslagredenen aan

Voor het ontslag geeft de Universiteit 7 redenen aan. De conciërge zou zich niet alleen schuldig maken aan diefstal, maar de Universiteit ook schade berokkenen, liegen, werktijd aan privézaken besteden en onbevoegd uitvoerbonnen ondertekenen. De zware beschuldiging van diefstal trekt de Universiteit later in. De rechter neemt in zijn oordeel mee dat de man te kampen heeft met een officieel vastgestelde verzamelwoede.

 

Ook in hoger beroep verliest de werkgever de ontslagzaak

De werkgever gaat vervolgens in hoger beroep om te proberen alsnog zijn gelijk te halen. Echter, ook inhoger beroep haalt de rechter een streep door de andere verwijten. Alleen de wisselende verklaringen over de herkomst van de meegenomen spullen blijven over. Het resterende plichtsverzuim is onvoldoende voor onvoorwaardelijk ontslag, oordeelt de rechter. De conciërge wordt NIET ontslagen en blijft in dienst. De Universiteit krijgt van de rechtbank de opdracht om een lichtere straf te kiezen voor de man.

Meer over ontslag aanvechten

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie