Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag zonder ontslagvergoeding voor kritisch publicerende docent

Een docent schrijft een boek over een op haar school geïntroduceerde lesmethode. Met veel accent op zelfstandig leren en werken in groepjes, en dus minder klassikaal onderwijs. Zij schrijft dat leerlingen hier moeite mee hebben. De schoolleiding zou de nieuwe manier van werken te snel invoeren.

 

Docent eist € 90.000 ontslagvergoeding, krijgt ongelijk van rechter

De schoolleiding schorst haar. Vooral omdat ze vertrouwelijke informatie deelt en collega's ‘in de rug’ zou hebben aangevallen. De docent beroept zich op het recht van vrije meningsuiting. De ontslagzaak belandt bij de rechter. Ook de rechter zegt dat je in een arbeidsrelatie vrijuit mag spreken. Maar dat had intern gemoeten, niet met een boek. Ook is het de docent te verwijten dat ze voorafgaand aan publicatie nalaat collega’s te informeren over de publicatie. Verder zijn collega’s te herkenbaar opgevoerd. De docent eist € 90.000 ontslagvergoeding, maar de rechter oordeelt anders. De docent krijgt ontslag zonder vertrekregeling. Terugkeren in haar oude baan is ook onmogelijk, volgens de rechter, vanwege het arbeidsconflict.

Meer over arbeidsconflict

Meer over ontslag zonder ontslagvergoeding

  

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie