Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen transitievergoeding voor ontslagen flexwerkers

Duizenden ontslagen werknemers ontvangen geen transitievergoeding van hun werkgever. Dat is tegen de wettelijke ontslagregels in, waarin bepaald wordt dat elke ontslagen werknemer recht heeft op een transitievergoeding. Dat blijkt uit onderzoek van vakbond CNV. Sinds de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) hebben werknemers vanaf de eerste werkdag recht op de transitievergoeding. Dus ook werknemers met aflopende jaarcontracten hebben recht op deze vergoeding. Vanwege de coronacrisis worden veel tijdelijke arbeidscontracten niet verlengd.

Veel werkgevers verzuimen de transitievergoeding te betalen en veel werknemers ondernemen vervolgens geen actie om de werkgever hierop aan te spreken. Het gaat vooral om werknemers met een tijdelijk contract en oproepkrachten. Vanwege het korte dienstverband gaat het vaak om lage bedragen. Toch kunnen de ontslagen medewerkers de vergoeding gebruiken voor het vinden van een nieuwe baan via een cursus, training of outplacement. Medewerkers die WEL recht hebben op een transitievergoeding, maar deze niet krijgen, kunnen hun werkgever hierop aanspreken. Als de werkgever blijft weigeren te betalen, kan de werknemer de transitievergoeding opeisen via de kantonrechter.

Meer over transitievergoeding eisen

Meer over berekenen transitievergoeding

 

Weigert uw werkgever de transitievergoeding te betalen, terwijl u er wel recht op heeft?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen