Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoge ontslagregeling van € 216.000

De relatie tussen de nieuwe directievoorzitter en collega’s van drinkwaterbedrijf PWN verzuurt al snel. Na ruzie in de top, ontevredenheid op de werkvloer, discussies rond de drinkwatervoorziening en een slechte relatie met de commissarissen volgt ontslag. Het waterbedrijf wil de topvrouw ontslaan. De inzet? Het waterbedrijf wil maximaal € 75.000 betalen. Dit is de maximum ontslagvergoeding onder de Wet Normering Topinkomens (WNT). De directeur weigert. De zaak komt bij de rechter waarbij de werkgever ontslag wegens verstoorde arbeidsverhouding aanvraagt. De directeur voert juridisch verweer.

Meer over ontslag verstoorde arbeidsverhouding

 

Ontslagen directeur heeft recht op opzegtermijn van 1 jaar

De rechter bevestigt dat de arbeidsverhouding inderdaad ernstig is verstoord. Het drinkwaterbedrijf hoeft haar niet in dienst te houden en mag haar ontslaan. Wel heeft de ex-directeur recht op een ontslagregeling, en die valt heel hoog uit! Hoe dat kan? Bij haar aanstelling bedong zij een opzegtermijn van 12 maanden. De rechter vindt dat die termijn nagekomen moet worden. Dat betekent dat het drinkwaterbedrijf de topvrouw 1 jaar lang salaris moet doorbetalen. De loondoorbetaling kost PWN € 192.000. Plus een transitievergoeding van € 24.000. In totaal ontvangt de ontslagen directeur € 216.000.

Meer over berekenen ontslagvergoeding

 

Dreigt voor u ontslag? 

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie