Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoge ontslagregeling van € 216.000

De relatie tussen de nieuwe directievoorzitter en collega’s van drinkwaterbedrijf PWN verzuurt al snel. Na ruzie in de top, ontevredenheid op de werkvloer, discussies rond de drinkwatervoorziening en een slechte relatie met de commissarissen volgt ontslag. Het waterbedrijf wil de topvrouw ontslaan. De inzet? Het waterbedrijf wil maximaal € 75.000 betalen. Dit is de maximum ontslagvergoeding onder de Wet Normering Topinkomens (WNT). De directeur weigert. De zaak komt bij de rechter waarbij de werkgever ontslag wegens verstoorde arbeidsverhouding aanvraagt. De directeur voert juridisch verweer.

Meer over ontslag verstoorde arbeidsverhouding

 

Ontslagen directeur heeft recht op opzegtermijn van 1 jaar

De rechter bevestigt dat de arbeidsverhouding inderdaad ernstig is verstoord. Het drinkwaterbedrijf hoeft haar niet in dienst te houden en mag haar ontslaan. Wel heeft de ex-directeur recht op een ontslagregeling, en die valt heel hoog uit! Hoe dat kan? Bij haar aanstelling bedong zij een opzegtermijn van 12 maanden. De rechter vindt dat die termijn nagekomen moet worden. Dat betekent dat het drinkwaterbedrijf de topvrouw 1 jaar lang salaris moet doorbetalen. De loondoorbetaling kost PWN € 192.000. Plus een transitievergoeding van € 24.000. In totaal ontvangt de ontslagen directeur € 216.000.

Meer over berekenen ontslagvergoeding

 

Dreigt voor u ontslag? 

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen