Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ruim € 40.000 in ruil voor onterecht ontslag

Een supermarkt koopt een succesvol receptenplatform, aangestuurd door een goedbetaalde manager. Al snel besluit de supermarkt het platform aan te sturen vanuit het hoofdkantoor en de functie van de manager vervalt. Wel biedt de supermarkt hem een vertrekregeling aan en enkele maanden vrijstelling van werk. Al snel merkt de supermarkt dat de manager in die periode een overstap wilt maken naar een concurrent van het receptenplatform. Ontslag volgt en alle eerder gemaakte vertrekafspraken vervallen. De manager zou zijn werkgever met leugens hebben misleid, aldus de werkgever. De werknemer is het hiermee oneens en gaat in verweer. De zaak komt ter behandeling bij de rechter.

 

Werknemer krijgt rechter aan zijn zijde

De rechter geeft de manager gelijk. De supermarkt had hem niet op staande voet mogen ontslaan. Omdat het duidelijk was dat zijn dienstverband zou eindigen, vindt de kantonrechter het 'niet meer dan logisch' dat hij zich in de maanden dat hij was vrijgesteld van werk op zoek ging naar nieuw werk. Ook wijst de rechter erop dat er geen contractuele drempels waren om naar een concurrent over te stappen. De ex-werknemer krijgt alsnog zijn achterstallig salaris en vertrekpremies. Ook moet het supermarktconcern zijn juridische kosten betalen, in totaal ruim € 40.000.

Meer over juridische kosten ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen