Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ruim € 40.000 in ruil voor onterecht ontslag

Een supermarkt koopt een succesvol receptenplatform, aangestuurd door een goedbetaalde manager. Al snel besluit de supermarkt het platform aan te sturen vanuit het hoofdkantoor en de functie van de manager vervalt. Wel biedt de supermarkt hem een vertrekregeling aan en enkele maanden vrijstelling van werk. Al snel merkt de supermarkt dat de manager in die periode een overstap wilt maken naar een concurrent van het receptenplatform. Ontslag volgt en alle eerder gemaakte vertrekafspraken vervallen. De manager zou zijn werkgever met leugens hebben misleid, aldus de werkgever. De werknemer is het hiermee oneens en gaat in verweer. De zaak komt ter behandeling bij de rechter.

 

Werknemer krijgt rechter aan zijn zijde

De rechter geeft de manager gelijk. De supermarkt had hem niet op staande voet mogen ontslaan. Omdat het duidelijk was dat zijn dienstverband zou eindigen, vindt de kantonrechter het 'niet meer dan logisch' dat hij zich in de maanden dat hij was vrijgesteld van werk op zoek ging naar nieuw werk. Ook wijst de rechter erop dat er geen contractuele drempels waren om naar een concurrent over te stappen. De ex-werknemer krijgt alsnog zijn achterstallig salaris en vertrekpremies. Ook moet het supermarktconcern zijn juridische kosten betalen, in totaal ruim € 40.000.

Meer over juridische kosten ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie