Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Munitie thuis bewaard: ontslag, wel ontslagvergoeding van € 20.000

Een man werkt voor de Dienst Vervoer & Ondersteuning (DV&O), die het vervoer van arrestanten en gedetineerden verzorgt. In die functie mag hij een dienstwapen dragen. Bij de overstap naar een extra beveiligde inrichting moet hij zijn wapen en munitie inleveren. Uit eigen beweging meldt de man dat hij ook 14 kogels in huis heeft, ooit per ongeluk meegenomen van zijn werk. De Dienst Justitiële Inrichtingen start een onderzoek en stapt naar de rechter om de man te ontslaan. Volgens zijn werkgever beging hij door de munitie mee te nemen en te bewaren een strafbaar feit en handelde hij ernstig verwijtbaar.

Meer over ontslag wegens ernstig verwijtbaar handelen

 

Niet ERNSTIG verwijtbaar, dus recht op ontslagvergoeding

Voor de rechtbank betoogt de gevangenenbegeleider dat de 14 kogels per ongeluk in zijn dienstbroek achterbleven na een schietoefening. Hij erkent zijn fout. Volgens de rechter handelde de man verwijtbaar en mag zijn werkgever hem daarom ontslaan. Echter, opzet of kwade bedoelingen zijn niet gebleken, dus is er geen 'ERNSTIG verwijtbaar handelen'. Daarom moet de werkgever de gevangenenbegeleider een ontslagvergoeding betalen van € 20.000. Bij ontslag wegens ERNSTIG verwijtbaar handelen zou de man GEEN ontslagvergoeding ontvangen.

Meer over ontslag zonder ontslagvergoeding

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie