Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoge vergoeding wegens onterecht ontslag corona vrezende werkneemster

Een werkneemster vreest een gezondheidsrisico van een collega die herstelt van corona en op de werkvloer terugkeert. De werkgever stelt dat er volgens de richtlijnen van het RIVM geen risico’s zijn en de collega niet meer besmettelijk is. De vrouw beklemtoont dat zij toch liever thuis werkt. Nog diezelfde dag wordt zij geschorst wegens werkweigering en krijgt ontslag. Zij, op haar beurt, wijst een in haar ogen partijdige mediator af. De ontslagzaak belandt bij de rechter.

Meer over ontslag werkweigering

Werknemer heeft onterecht ontslag gekregen

De rechter is helder: de reactie van het bedrijf was 'disproportioneel en te vergaand'. De werkgever heeft de situatie onnodig laten exploderen door heel snel een schorsing op te leggen. Kortom, 'ernstig verwijtbaar handelen' van de werkgever.

 

Werknemer krijgt forse ontslagvergoedingen

Het bedrijf moet haar een reguliere transitievergoeding van € 5.400 betalen. Daarnaast een schadevergoeding voor onterecht ontslag van € 6.500. Tenslotte nog € 4.000 aan ouderschapsverlof- en pensioenvergoedingen. Omdat de arbeidsovereenkomst pas in de toekomst mag worden ontbonden, moet het bedrijf 9 maanden loon doorbetalen sinds de schorsing: € 14.000. Ook moet het bedrijf de juridische kosten van € 4.000 vergoeden. Totaal € 34.000.

Meer over juridische kosten ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een jurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie