Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag met succes aangevochten: chauffeur NIET ontslagen

Een chauffeur bij de Braziliaanse ambassade in Den Haag krijgt meerdere waarschuwingen. Zoals voor ruzie zoeken met een passant en bekeuringen voor snelheidsovertredingen. Ook beschadigt hij 2 ambassade-auto’s. De ambassade stuurt de chauffeur een laatste waarschuwingsbrief, zet hem op non-actief en stapt naar de rechter om ontslag te vragen. Volgens de werkgever is sprake van een vertrouwensbreuk. Omdat de man zich 'ernstig verwijtbaar' zou hebben gedragen, wil de ambassade hem bovendien geen ontslagvergoeding betalen.

Meer over géén ontslagvergoeding wegens ernstig verwijtbaar handelen

 

Chauffeur krijgt gelijk bij rechter én in hoger beroep: dus géén ontslag

De chauffeur erkent voor de rechter enkele gebeurtenissen, maar stelt dat die door de ambassade 'volledig uit zijn verband' zijn getrokken. De kantonrechter geeft de chauffeur gelijk, en wijst het ontslagverzoek af. Daarna vangt de ambassade in hoger beroep opnieuw bot. De ambassade slaagt er niet in te bewijzen dat de chauffeur onverantwoord hard of onzorgvuldig heeft gereden. Verder zou de werknemer onvoldoende zijn gewaarschuwd. Het Hof oordeelt dat het omstreden gedrag van de chauffeur slechts 'zeer indirect van invloed kan zijn geweest op de diplomatieke status van de ambassade.' Het Hof oordeelt dat de chauffeur in dienst mag blijven en veroordeelt de ambassade tot het betalen van de juridische kosten en achterstallig salaris.

Meer over ontslag aanvechten

 

Dreigt voor u ontslag? Vecht uw ontslag aan

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie