Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag met succes aangevochten: chauffeur NIET ontslagen

Een chauffeur bij de Braziliaanse ambassade in Den Haag krijgt meerdere waarschuwingen. Zoals voor ruzie zoeken met een passant en bekeuringen voor snelheidsovertredingen. Ook beschadigt hij 2 ambassade-auto’s. De ambassade stuurt de chauffeur een laatste waarschuwingsbrief, zet hem op non-actief en stapt naar de rechter om ontslag te vragen. Volgens de werkgever is sprake van een vertrouwensbreuk. Omdat de man zich 'ernstig verwijtbaar' zou hebben gedragen, wil de ambassade hem bovendien geen ontslagvergoeding betalen.

Meer over géén ontslagvergoeding wegens ernstig verwijtbaar handelen

 

Chauffeur krijgt gelijk bij rechter én in hoger beroep: dus géén ontslag

De chauffeur erkent voor de rechter enkele gebeurtenissen, maar stelt dat die door de ambassade 'volledig uit zijn verband' zijn getrokken. De kantonrechter geeft de chauffeur gelijk, en wijst het ontslagverzoek af. Daarna vangt de ambassade in hoger beroep opnieuw bot. De ambassade slaagt er niet in te bewijzen dat de chauffeur onverantwoord hard of onzorgvuldig heeft gereden. Verder zou de werknemer onvoldoende zijn gewaarschuwd. Het Hof oordeelt dat het omstreden gedrag van de chauffeur slechts 'zeer indirect van invloed kan zijn geweest op de diplomatieke status van de ambassade.' Het Hof oordeelt dat de chauffeur in dienst mag blijven en veroordeelt de ambassade tot het betalen van de juridische kosten en achterstallig salaris.

Meer over ontslag aanvechten

 

Dreigt voor u ontslag? Vecht uw ontslag aan

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen