Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Vervangende baan geweigerd: géén transitievergoeding

De functie van een vrouw vervalt. De werkgever dient een ontslagverzoek in bij UWV op basis van bedrijfseconomische redenen. Vlak voor haar ontslag krijgt ze alsnog een andere functie aangeboden. Maar die accepteert zij niet. Zij is namelijk op dat moment nog ziek.

 

Werkneemster gaat naar rechtbank om haar ontslag aan te vechten   

De werkneemster stelt dat zij na acceptatie van deze functie direct weer aan de slag moest. Volgens haar maakt haar ziekte dat onmogelijk. Maar uit geen enkel document blijkt dat zij DIRECT haar werk moest hervatten. In de brief vraagt haar werkgever haar of zij de functie aanvaardt in verband met het eventueel intrekken van de UWV-procedure. Dat is niet hetzelfde als direct aan de slag gaan. De bedrijfsarts stelt inderdaad dat de vrouw tijdelijk arbeidsongeschikt was. Maar ze had de functie kunnen aanvaarden.

  

Ernstig verwijtbaar gehandeld, dus geen transitievergoeding

De vrouw zegt dat haar werkgever de eerste 2 functies voor de vorm aanbood, zodat ze haar konden ontslaan zonder transitievergoeding. Echter, de derde functie was wel degelijk geschikt. Dus ziet de rechter het gedrag van de vrouw als ‘ernstig verwijtbaar handelen’. De vrouw eist € 40.000 aan transitievergoeding, maar ze ontvangt niets.

Meer over ontslag zonder transitievergoeding

 

Dreigt voor u ontslag? Wilt u recht op een transitievergoeding?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie