Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoge eis ontslagvergoeding niet gehonoreerd

De vrouw van een psychiater verricht werk voor hem. Vanuit een bv krijgt zij loon. Maar het huwelijk loopt spaak. De BV geeft de vrouw ontslag met de vermelding dat het geen arbeidsovereenkomst, maar een overeenkomst van opdracht betreft. De vrouw eist voor de rechter een ontslagvergoeding van bijna € 170.000, een extra ontslagvergoeding van € 24.000 en een transitievergoeding van € 50.000.

Meer over hoge ontslagvergoeding

 

Ontbreken gezagsverhouding dus géén ontslag

De kantonrechter oordeelt dat er GEEN sprake is van een arbeidsovereenkomst. Het feit dat de vrouw haar werk voor haar echtgenoot verricht, kan een aanwijzing zijn van een arbeidsovereenkomst. Echter, er is GEEN gezagsverhouding naar het oordeel van de kantonrechter. De vrouw werkt vanuit huis en kon haar werk daardoor zonder direct toezicht van haar echtgenoot uitvoeren. Ze was ook vrij in de invulling van de duur en de inhoud van haar werkzaamheden en de tijdstippen dat zij die wilde uitvoeren. Er werd wel loonbelasting afgedragen, maar dat legt te weinig gewicht in de schaal, oordeelt de rechter. ‘Bovendien blijkt uit de loonspecificaties dat op het loon geen werknemerspremies zijn afgedragen, een aanwijzing voor het NIET bestaan van een arbeidsovereenkomst.’ Dus ook geen ontslag. In plaats van een ontslagvergoeding van een kwart miljoen ontvangt de vrouw een nota van € 750 voor de proceskosten.

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een jurist. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen