Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagen werkneemster ontvangt € 10.000 bij sluiting winkel

De winkel waar een verkoopster met een oproepcontract werkt sluit door corona. De bv wordt opgeheven, maar de oud-werkneemster heeft nog geld tegoed. De werkneemster schakelt een jurist in. De jurist vraagt bij de rechter om toekenning van een transitievergoeding, een extra ontslagvergoeding, achterstallig loon en een vergoeding wegens onregelmatige opzegging.

 

Volgens kantonrechter heeft werkgever onregelmatig opgezegd

De kantonrechter is helder. Na jaren onder een oproepcontract te werken, had zij op 1 januari een aanbod voor een vast aantal uren moeten krijgen. Dat aanbod bleef uit. Op basis van het verleden wordt haar brutoloon vastgesteld op € 573 per maand. De e-mail met de aankondiging van de sluiting van de winkel geldt als onregelmatige opzegging. Een onregelmatige opzegging houdt in dat de opzegtermijn niet in acht is genomen. Ze berust in de opzegging, maar maakt wel aanspraak op de vergoeding voor onregelmatige opzegging en de transitievergoeding. Ook moet ze nog salaris ontvangen over 4 maanden.

Werknemer krijgt gelijk en ontvangt vergoedingen

De kantonrechter kent een transitievergoeding van € 558 toe, plus € 3.400 aan extra ontslagvergoeding. Daarnaast had de werkgever het salaris moeten voldoen. Ook dat bedrag kent de rechter toe, plus de wettelijke verhoging van 50%. Omdat de werkgever in het ongelijk is gesteld, moet hij ook de juridische kosten van de zaak dragen.

Meer over ontslag kantonrechter

Meer over juridische kosten ontslag

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie