Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Vooral werkgever schuldig aan ontslag: extra ontslagvergoeding van € 100.000

Een werkgever ontslaat een directeur. Zij vecht niet het ontslag aan, maar vindt wel dat zij recht heeft op een transitievergoeding én een extra ontslagvergoeding. De werkgever bestrijdt dat. Partijen maken elkaar ernstige verwijten.

 

Kantonrechter stelt ex-directeur in het ongelijk

De kantonrechter stelt dat de directeur haar recht op een transitievergoeding verspeelde door haar eigen ernstig verwijtbaar handelen. Zij heeft aan zichzelf een bonus laten uitbetalen, voor een collega een gunstige ontslagregeling opgesteld en aan zichzelf een salaris toegekend bij een buitenlandse vennootschap. Allemaal zonder afstemming met de werkgever. De vrouw is het met dit oordeel niet eens en gaat in hoger beroep bij het Hof.

Meer over ontslag hoger beroep

 

In hoger beroep gelijk én een hogere extra ontslagvergoeding

In hoger beroep krijgt de ex-directeur gelijk. Het Hof komt zelfs uit op een hógere extra  ontslagvergoeding van € 100.000. De werkgever heeft de arbeidsovereenkomst in strijd met de geldende regels opgezegd. Dat is ernstig verwijtbaar. Ook heeft de werkgever salarisgegevens van de werknemer doorgespeeld aan de media, informatie over het conflict op de bedrijfswebsite geplaatst en de e-mail van de werknemer doorzocht. Daarmee is door de werkgever de privacy van de werknemer geschonden. Ook in dat opzicht heeft de werkgever ernstig verwijtbaar gehandeld. Door deze 2-voudige ernstige verwijtbaarheid van de werkgever wordt de extra ontslagvergoeding hoog, namelijk € 100.000.

Meer over extra ontslagvergoeding

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht NL via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen