Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslag na kleine misstap

Een supermarktmedewerkster pakt na haar dienst 2 flesjes cola uit de winkel. Samen met een collega drinkt zij die in de kantine op. Een dag later krijgt zij op staande voet ontslag. Zij vecht het ontslag bij de rechter aan.

Meer over aanvechten ontslag kantonrechter

 

Ontslag te zware maatregel volgens de kantonrechter

Voor de rechter zegt zij dat haar leidinggevende toestemming gaf om haar onbenutte maaltijdvergoeding te gebruiken. Wel vergat zij de flesjes op de correcte manier via de servicebalie af te boeken. De supermarkt ontkent die toestemming. Ook wees het supermarktbedrijf erop dat vorig jaar 'een cultuuromslag' was doorgevoerd, omdat het personeel de regels losjes interpreteerden. De kantonrechter wijst dit motief af. De kantonrechter erkent wel dat de caissière de huisregels overtrad. Toch vindt hij dat ontslag op staande voet hier een 'veel te zware sanctie' is. Een waarschuwing had volstaan. De kantonrechter houdt het erop dat de caissière laks was met de regels, maar geen diefstal wilde plegen. Vooral omdat zij de cola in het openbaar in de kantine opdronk, in het bijzijn van 2 teamleiders. Het ontslag gaat niet door, de supermarkt moet de werkneemster weer aan het werk laten, en haar 6 maanden achterstallig salaris betalen.

Meer over ontslag afgewezen door kantonrechter

 

Driegt voor u ontslag? Wilt u in verweer?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie