Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag onterecht

Onterecht ontslag voor teamleider die agressieve klant sloeg

Een teamleider van een supermarkt zag een klant in de winkel die eerder agressie had vertoond. Hij wilde hem een winkelverbod opleggen, maar de man weigerde te vertrekken. Vervolgens werkte de teamleider de klant met harde hand de winkel uit. Over en weer vielen klappen. Na onderzoek kreeg de teamleider ontslag op staande voet omdat hij als eerste geweld gebruikte. Dit zorgde voor escalatie en was in strijd met de veiligheidsvoorschriften. De jonge teamleider stapte naar de rechter om het ontslag aan te vechten.

Meer over ontslag aanvechten

 

Ontslag moet teruggedraaid volgens kantonrechter

De kantonrechter oordeelde dat 'fysiek geweld ten opzichte van klanten zeer kritisch moet worden bekeken', maar niet per se leidt tot ontslag. Volgens de kantonrechter maakte de man een inschattingsfout, onder meer omdat hij nog geen training had gehad in het omgaan met lastige klanten. Ook heeft de rechter begrip voor het feit dat de teamleider handelde uit bescherming van een collega die zich bedreigd voelde. Een officiële waarschuwing had volstaan. De supermarkt moet de man zijn achterstallige salaris betalen inclusief een strafverhoging van 25%, en hem weer aan het werk laten. Het ontslag is van de baan.

Meer over ontslag afgewezen door rechter

 

Dreigt voor u ontslag? Bent u het er niet mee eens?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie