Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen ontslag voor kritisch MR-lid

Een teamleider op een school voor voortgezet onderwijs is tevens lid van de MedezeggenschapsRaad (MR). De directeur ontneemt haar op enig moment het teamleiderschap waarop de teamleider zich ziek meldt. Een onafhankelijk onderzoek bewijst dat de directeur tegen individuele MR-leden “meerdere acties heeft ondernomen die effect hebben op hun arbeidsrelatie en verband houden met het feit dat zij kritisch MR-lid zijn”. Het afnemen van het teamleiderschap van een MR-lid, zo verklaart de directeur zelf, is een gevolg van een standpunt van de MedezeggenschapsRaad”.

 

Geen ontslag, maar behoud van baan voor de teamleider

De school vraag ontslag aan bij de rechter. De rechtbank wijst op grond van het onderzoek het ontslag af. In het conflict dat leidt tot het ontslagverzoek speelt haar lidmaatschap van de medezeggenschapsraad een te grote rol, oordeelt de kantonrechter. Die vindt de ontslagbescherming voor MR-leden van toepassing. De kantonrechter wijst erop dat een werknemer die lid is van een OR of personeelsvertegenwoordiging NIET ontslagen mag worden. Een verstoorde verhouding met leden van het managementteam is niet aangetoond. De vrouw mag niet ontslagen worden en moet weer toegang krijgen tot de school.

Meer over ontslag afwijzing kantonrechter

 

Dreigt voor u ontslag? Wilt u in verweer?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie