Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Transitievergoeding 2023 compensatie uitgebreid

Bij ontslag na 2 jaar ziekte heeft u recht op de transitievergoeding. De werkgever hoeft deze vergoeding NIET zelf te betalen, hij wordt gecompenseerd door de Overheid. Dat is in uw voordeel, want in het verleden was er vaak discussie over het al dan niet betalen van de transitievergoeding na 2 jaar ziekte. Deze regeling bestaat al sinds 2020. Sinds 2021 compenseert de Overheid óók de transitievergoeding die betaald wordt aan ontslagen werknemers als gevolg van bedrijfsbeëindiging vanwege pensionering of overlijden van een kleine werkgever. Kleine werkgevers zijn werkgevers waar maximaal 25 werknemers in dienst zijn. Let Op: u moet de transitievergoeding zelf claimen bij uw werkgever.

  

Transitievergoeding in 2023 vaker gecompenseerd door UWV

Vanaf 2022 wordt deze regeling uitgebreid. Ook bij  bedrijfsbeëindiging door ziekte of gebreken van de werkgever (lees ondernemer), krijgen de ontslagen werknemers de transitievergoeding gecompenseerd door de Overheid. UWV voert de regeling uit. De werkgever moet de compensatie aanvragen bij UWV. U ontvangt de transitievergoeding van de werkgever.

Meer over transitievergoeding ziekte berekenen

  

Transitievergoeding 2023 berekenen

De hoogte van de transitievergoeding bedraagt 1/3 maandsalaris per gewerkt jaar. Stel u heeft een dienstverband van 15 jaar en krijgt ontslag. Uw transitievergoeding bedraagt 15 * 1/3 = 5 maandsalarissen. Dit is een bruto bedrag. U betaalt belasting over de transitievergoeding.

Meer over belasting transitievergoeding 2023

Meer over berekenen transitievergoeding 2023

 

Dreigt voor u ontslag? Wilt u uw transitievergoeding claimen bij uw werkgever?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

  

  

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie