Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Onterecht ontslag: werknemer krijgt € 11.000 vergoeding

Het huis van een manager van een bedrijf in coronatesten brandt af. Hij moet acuut op zoek naar een nieuwe woning. Zijn werkgever vertelt hem telefonisch dat hij daarvoor de hele dag vrij mag nemen. Want het was rustig op het werk. Echter, later die dag ontvangt de man een ontslagbrief. Hij zou fouten maken en ongeoorloofd afwezig zijn geweest. Ook zou hij een kwartier voor aanvang van zijn werk hebben laten weten niet te verschijnen. De manager maakt bezwaar tegen het ontslag, en laat weten beschikbaar te blijven voor werk. Zijn werkgever reageert daar niet op en de manager stapt naar de rechter om zijn ontslag aan te vechten.

Meer over ontslag aanvechten

 

Werkgever op alle fronten in ongelijk gesteld

De kantonrechter oordeelt dat er geen sprake was van ongeoorloofde afwezigheid, noch fouten in het functioneren van de man. Ook bleek de werknemer te zijn ontslagen door de verkeerde rechtspersoon, een ander aan het bedrijf gelieerd bedrijf. Het ontslag is daarom niet rechtsgeldig. De werkgever moet de werknemer het achterstallige salaris betalen tot het moment waarop de arbeidsovereenkomst zou aflopen. Bovenop die 2,5 maand salaris komt nog een strafverhoging van 50%, waarmee de totale vergoeding uitkomt op € 11.000. Ook moet het bedrijf € 1.000 juridische kosten betalen.

Meer over juridische kosten ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Bel Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie