Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Transitievergoeding voor ontslagen docent

Een docent werkt al lange tijd aan een toneelschool. Hij gaf er bewegingsleer en massagelessen. Het begon op een gegeven moment klachten te regenen over de docent, vooral van vrouwelijke studenten. Hij deed onder andere een intieme massage voor bij een studente. En een andere studente ontving van hem een tik op de billen. De docent kreeg ontslag en de hogeschool weigerde hem een ontslagvergoeding te betalen. De docent had immers verwijtbaar gehandeld, luidde het argument.

Meer over wanneer geen ontslagvergoeding

 

Slepende juridische ontslag-procedure

De kantonrechter wijst een ontslagvergoeding af en het Gerechtshof kent die vervolgens toe. De Hoge Raad stuurt de zaak terug naar een ander Gerechtshof: deze kent de docent opnieuw een ontslagvergoeding toe. De hogeschool stapt vervolgens opnieuw naar de Hoge Raad, maar vangt daar bot. De hoogste rechtbank bevestigt het oordeel van het Gerechtshof. Het ontslag is terecht, luidt dat oordeel. Fysiek contact kan volgens de rechters functioneel zijn in een acteeropleiding, net als bijvoorbeeld in een tennisles. Maar het gevaar van grensoverschrijdend gedrag ligt op de loer.  De omstandigheden waren volgens de rechter niet ernstig genoeg om de docent ook zijn ‘transitievergoeding’ te weigeren. De docent heeft recht op de transitievergoeding en een WW-uitkering.

Meer over transitievergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie