Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagvergoeding van € 23.000 voor onterecht ontslagen kok

Een restauranteigenaar ontslaat zijn kok na de zoveelste klacht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit over het gebrek aan hygiëne in de keuken. De kok stapt naar de rechter om zijn ontslag aan te vechten.

Volgens de eigenaar was de kok nooit een modelwerknemer geweest. Hij nam de hygiëne-richtlijnen niet in acht en maakt de keukenapparatuur niet goed schoon. De kok gaf als verdediging de onderbezetting in de keuken aan. Daardoor was er niet genoeg tijd om binnen werktijd de schoonmaakwerkzaamheden, goed te vervullen.

 

Ontslag op staande voet wordt herroepen

‘Het ontslag op staande voet is niet rechtsgeldig gegeven’, oordeelt de rechter. ‘De door de Voedsel- en Warenautoriteit geconstateerde overtredingen zijn niet alleen de verantwoording van de kok. Uit niets bleek een duidelijke waarschuwing.’ De rechter oordeelt dat de werkgever (= het restaurant) zelf eindverantwoordelijk is voor een strikte naleving van de regels voor voedselveiligheid en hygiëne.

Meer over ontslag op staande voet aanvechten

 

Vergoedingen voor ontslagen kok 

De kok wordt wel ontslagen. Bij ontslag op staande voet zou de kok geen WW en geen transitievergoeding ontvangen. Omdat ontslag op staande voet niet rechtsgeldig is, ontvangt de kok een WW-uitkering en de volgende vergoedingen:

€ 8.000 schadevergoeding

€ 6.000 achterstallig salaris

€ 9.000 transitievergoeding

In totaal € 23.000.

Meer over transitievergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag? Wilt u uw ontslag aanvechten?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie