Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Onterecht ontslag op staande voet teruggedraaid

Een hotel-medewerker bedient op een besloten feest in een open bar. Voor een vast bedrag krijgt elke gast drank. Twee gasten vragen om buitenlands gedestilleerde drank. De bar is al gesloten, toch schenkt de medewerker de drankjes. Dit hoort niet bij het arrangement. Onmiddellijk volgt ontslag wegens diefstal op de werkvloer. Het huishoudelijk reglement is volgens de werkgever onverbiddelijk. Het is niet toegestaan gratis consumpties weg te geven zonder toestemming van de leidinggevende.

 

Werknemer vecht ontslag aan bij de rechter

Hij stelt bij de rechter dat hij voorafgaand aan het feest niet op de hoogte is gebracht dat hij bepaalde dranken niet aan de gasten mocht schenken. Hij zegt ook dat hij niet met opzet gratis drankjes weggaf aan gasten.

 

Rechter oordeelt in het voordeel van werknemer

De kantonrechter oordeelt dat het weggeven van 2 buitenlands gedestilleerde drankjes geen ontslag op staande voet rechtvaardigt. Het gaat veel te ver dit aan te merken als diefstal. Het hotel had moeten volstaan met een minder drastische maatregel. Zoals een waarschuwing, een boete of inhouding op het salaris. Omdat het ontslag op staande voet wordt vernietigd, heeft de werknemer recht op loonvordering van 3 maanden loon met een wettelijke verhoging van 20 %. Werknemer blijft in dienst.

Meer over onterecht ontslag op staande voet

Meer over ontslag op staande voet aanvechten

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een ontslagrecht-jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie