Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Medewerker coffeeshop krijgt 2 keer ONTERECHT ontslag op staande voet

Een werknemer van een coffeeshop ontvangt een brief waarin hij per direct ontslag krijgt. De man zou 3 dagen eerder hebben geweigerd om het drank- en snoepapparaat bij te vullen. Volgens de eigenaar komt de medewerker vervolgens op hem afgestormd, neemt een dreigende houding aan en schreeuwt verwensingen richting zijn werkgever.

 

Werkgever voelt zich vernederd

De eigenaar voelt zich zo vernederd dat hij de man ontslaat. Die gaat niet akkoord en stuurt een brief naar de bedrijfsleider en collega’s. Hierin weerspreekt hij de beschuldigingen en kaart de werksfeer aan. Vervolgens komt hij met een tweede serie beledigingen. Hierop ontslaat de werkgever de man voor de tweede keer.

 

Rechter veegt ontslag op staande voet van tafel

Voor de rechter eist de werknemer doorbetaling van zijn salaris. Volgens de rechter heeft de werkgever de verschillende beschuldigingen onvoldoende onderbouwd. Wat betreft de werkweigering zegt de werknemer dat hij de automaten niet bij kón vullen omdat de producten niet voorradig of over de houdbaarheidsdatum waren. De eigenaar reageert hier niet specifiek op. De rechter neemt de werknemer de brief met  beschuldigingen zeer kwalijk, maar het rechtvaardigtvolgens de rechter geen ontslag. Een minder zware sanctie was afdoende geweest. Het ontslag op staande voet wordt afgewezen.

Meer over onterecht ontslag op staande voet

Meer over ontslag op staande voet aanvechten

  

Dreigt voor u ontslag?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen