Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoge ontslagvergoeding van € 60.000 voor onterecht ontslagen zieke werknemer

Een autistische werknemer van een IT-bedrijf heeft last van een chronisch piepgeluid in zijn oor. Uiteindelijk is dit zo ontwrichtend dat hij zich ziek meldt. Na zijn ziekmelding adviseren arbeidsdeskundigen en UWV hoe zijn werkgever zijn arbeidsomstandigheden moet aanpassen om hem weer te laten werken (re-integratie). Het IT-bedrijf doet niets met de aanbevelingen zodat de werknemer niet de kans krijgt om te re-integreren in zijn werk. Na 2 jaar ziekte wordt de werknemer ontslagen via UWV en ontvangt een (lage) transitievergoeding. De werknemer vecht zijn ontslag aan bij de kantonrechter en eist een hogere ontslagvergoeding.

Meer over ontslag zieke werknemer

Meer over hoge ontslagvergoeding opeisen

 

Kantonrechter geeft ontslagen werknemer gelijk

De kantonrechter oordeelt dat het IT-bedrijf de werknemer een vergoeding moet betalen van € 60.000. De kantonrechter wijst die vergoeding toe omdat het ontslag veroorzaakt is door ernstig verwijtbaar handelen van het IT-bedrijf. De situatie waarin de werknemer arbeidsongeschikt is geworden (en uiteindelijk ontslagen) is het resultaat van onvoldoende zorg van de werkgever voor de arbeidsomstandigheden. De werknemer heeft recht op een vergoeding van immateriële schade.

 

Dreigt voor u ontslag?

Raadpleeg de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie