Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagvergoeding voor ambtenaar

Een ambtenaar krijgt ontslag op staande voet. De ambtenaar had zich schuldig gemaakt aan het uitvoeren van illegale handelingen en het liegen daarover tegen zijn werkgever. Sterker nog: de ambtenaar wordt daarvoor tot 40 maanden gevangenis veroordeeld. Toch blijkt het ontslag op staande voet niet rechtsgeldig volgens de rechter.

Meer over ontslag staande voet

 

Te lang gewacht met ontslag geven: werkgever moet betalen

De werkgever van de ambtenaar had het ontslag namelijk niet ‘onverwijld’ gegeven. Onverwijld betekent dat de werkgever, na slechts een heel korte onderzoeksperiode, het ontslag op staande voet verleent. Het Hof oordeelt dat dit niet gebeurd is omdat er 11 dagen tussen het inwinnen van juridisch advies bij de advocaat van de werkgever en het daadwerkelijk ontslag zat. De werkgever mag volgens het Hof enige tijd nemen voor het inwinnen van dat advies, maar 11 dagen is te lang. Bovendien was dit, volgens het Hof, geen ingewikkelde kwestie.

Meer over aanvechten ontslag staande voet

 

Recht op ontslagvergoeding voor ambtenaar 

Het Hof oordeelt dat het ontslag op staande voet niet in stand kan blijven en de ambtenaar dus recht heeft op een ontslagvergoeding conform de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Sinds de Wnra geldt voor ambtenaren het private ontslagrecht. Daardoor gelden er ook dezelfde vereisten bij het ontslag van een ambtenaar zoals de eis van onverwijldheid.

Meer over ontslag ambtenaar

 

Dreigt voor u ontslag? Reageer snel

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

  

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie