Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Diefstal niet bewezen: Jumbo moet betalen

Jumbo moet caissière € 70.000 betalen bij ontslag

Supermarkt Jumbo ontslaat een kassamedewerker op staande voet voor het stelen van een armband die een klant kwijtraakte. De kantonrechter steunt het bedrijf in deze beslissing. Camerabeelden lijken aan te tonen dat de caissière het sieraad meenam. Ze ontkende en gaat in hoger beroep.

Meer over verweer voeren tegen ontslag

 

Onvoldoende bewijs diefstal

Volgens het hof staat het vast dat de camera, die op iedere beweging reageert, niet altijd even goed werkt. In theorie is het dus mogelijk dat iemand anders de armband wegnam volgens het Gerechtshof. Een medewerker vond destijds de armband en leverde deze in bij de servicebaliemedewerker. Deze deed het sieraad in een kastje met gevonden voorwerpen. De volgende ochtend was het weg. De camerabeelden toonden dat de medewerker van de servicebalie iets uit het kastje haalde en in haar broekzak stopte. Voldoende bewijs, dacht de supermarkt. Maar het hof is het daarmee oneens en draait dit ontslag terug.

 

Hoge ontslagvergoeding van € 70.000 voor kassamedewerkster

De medewerkster draaide in eerste instantie op voor de juridische kosten van € 5.000. In plaats van het betalen van de € 5.000 aan haar ex-werkgever, moet de supermarkt nu in totaal € 70.000 aan ontslagvergoedingen betalen, inclusief de juridische en proceskosten.

Meer over juridische kosten ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie