Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag op staande voet: werknemer houdt baan en salaris

 

Ontslag op staande voet vervalt bij kantonrechter

Een bouwbedrijf beschuldigt zijn asbestsaneerder van diefstal. De werkgever meldt hem mondeling ontslag op staande voet. De werknemer verricht daarna geen werkzaamheden meer voor het bedrijf. Hij krijgt nog een paar weken salaris, maar wordt daarna niet meer betaald. De werknemer eist bij de rechter achterstallig loon met de wettelijke verhoging van 50% en rente. Volgens hem kreeg hij geen ontslag op staande voet. De arbeidsovereenkomst zou dus niet beëindigd zijn, aldus de werknemer. Als werknemer het niet eens is met ontslag op staande voet, moet werknemer zelf het ontslag aanvechten via de kantonrechter.

Meer over ontslag staande voet aanvechten

 

GEEN ontslag op staande voet: werknemer blijft in dienst
De werkgever kan voor de rechter inderdaad niet aantonen dat hij de werknemer op staande voet ontsloeg. Of de werknemer daadwerkelijk stal, is in deze zaak niet van belang. Zonder aantoonbaar ontslag is de arbeidsovereenkomst nooit beëindigd. De werknemer heeft dus recht op salaris.

  

Werknemer ontvangt salaris + wettelijke verhoging

De kantonrechter houdt ook de wettelijke verhoging in stand. De werkgever staakte de loonbetaling wegens een niet-aantoonbaar ontslag op staande voet. Hij moet het achterstallige loon, plus de wettelijke verhoging van 50 % betalen plus de wettelijke rente. Ook draait hij op voor de juridische kosten en de buitengerechtelijke incassokosten die de werknemer maakte.

Meer over juridische kosten ontslag

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie